Yhdistys

Lahden Reserviläiset ry on Lahden, Hollolan, Hämeenkosken ja Kärkölän alueilla toimiva reserviläisyhdistys. Yhdistyksessämme on 607 jäsentä (12/2022) ja olemme Päijät-Hämeen suurin vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevä järjestö. Yhdessä maakuntamme muiden reserviläisyhdistysten ja reserviupseerikerhojen kanssa muodostamme Päijät-Hämeen Reservipiiri ry:n, jonka puitteissa osallistumme erilaisiin ampuma-, urheilu- ja sotilasperinnetapahtumien järjestelyihin. Lisäksi jäsenemme osallistuvat monipuolisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseille sekä kouluttajina että kurssilaisina.

Yhdistyksemme kattojärjestö on Reserviläisliitto, joka on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Liiton yli 350 paikallisessa jäsenyhdistyksessä on noin 36.000 henkilöjäsentä. Heistä noin 90 prosenttia on varusmiespalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Olemme aktiivinen ja monipuolinen yhdistys, joka toimii maanpuolustuksellisten taitojen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. Lisäksi teemme työtä veteraanien ja sotainvalidien auttamiseksi ja tukemiseksi.