Hälvälän ampumaradan käyttösäännöt

OHJEITA HÄLVÄLÄN RATOJEN KÄYTÖSTÄ

1 YLEISTÄ

Hälvälän luotiradoille tulija ilmoittautuu valvojalle aina radalle tullessaan ja sieltä poistuttaessa. Tulija esittää HAUK:n jäsenkortin, jonka perusteella valvoja kirjaa tulijan ”sisään” ATK- järjestelmään. Henkilön poistuessa radalta, kirjataan henkilö ”ulos” sekä merkitään laukausmäärät ratakohtaisesti.

Valvoja varmistaa tulijan henkilöllisyyden tarvittaessa ajokortista/vast.

Ampumahiihtäjät joilla on vuosikortti, eivät ilmoittaudu valvojalle kun on järjestetyt harjoitukset. Harjoituksen pitäjä vastaa siitä, että harjoituksen jälkeen ampumahiihdon laukausmäärät kirjataan ATK- järjestelmään. Mikäli henkilöllä ei ole vuosikorttia ja kortin voimassaolo muodostuu yksittäisistä päivämaksuista, ilmoittautuu hän normaalisti valvojalle. Lisäksi ampumahiihtäjä ilmoittautuu valvojalle jos hän käy itsenäisesti harjoittelemassa.

2 KUN RADALLA EI OLE VALVOJAA

  • Seura / yksittäiset henkilöt käyvät ampumaradalla seuran omilla avaimilla. Puomi on aina suljettava lukolla.
  • Järjestetyllä ampumatapahtumalla on oltava johtaja, joka vastaa turvallisuudesta ja ratamaksujen tilittämisestä kootusti sekä laukausmäärien kirjaamisesta ATK-järjestelmään tai tarvittaessa ilmoittamalla laukausmäärät HAUK:n sähköpostiosoitteeseen: admin@haukry.fi
  • Yksittäiset henkilöt vastaavat itse ratamaksuista ja laukausmäärien kirjaamisesta järjestelmään.
  • Ratamaksu (päiväkohtainen) veloitetaan aina automaattisesti kun henkilö kirjautuu järjestelmään pl. kun henkilöllä on vuosikortti tai kesäkausikortti ja on kesäkausi. Järjestelmä ilmoittaa myös onko kortti voimassa vai ei (käyttömaksu maksettu).
  • PV:n ratojen osalta on hyvä varmistaa kalenterista, että rata on käytettävissä.   

3 AMMUNTA ON KIELLETTY

Ammunta on kielletty juhlapyhinä, joulu- ja juhannusaattona sekä pääsiäislauantaina. Hälvälän johtosäännön mukaisesti edellä mainituista ampuma-ajoista voidaan poiketa PSPR:n koulutussektorin luvalla. Poikkeavista ampuma-ajoista luvan hakijana toimii HAUK:n hallitus.

4 RATOJEN KÄYTTÖ VIRKA-AIKANA

HAUK:n hallintaan kuuluvien ratojen käyttö virka-aikana on mahdollista. PV:n ratojen käyttö virka-aikana ei ole mahdollista.

5 RATAVARAUKSET

Ratavarauksia voi tehdä itse HAUK:n kotisivujen kautta kohdasta KALENTERI. Ratavaraukset koskevat ns. pieniä kilpailuja, joita ovat esim. sarjakilpailut, seuran mestaruuskilpailut yms. Kun kyseessä on isommat kilpailut jotka kestävät 1 – 2 päivää, lähetetään anomus osoitteeseen admin@haukry.fi

Kalenterivaraukset, jotka koskevat PV:n ratoja on huomioitava, että PV on aina etusijainen. Mikäli kyse on isommasta tapahtumasta, varmista (admin@haukry.fi) ajankohdan tilanne. HAUK:n kalenteri ei ole PV:n kalenterin kanssa reaaliajassa.