Hälvälän ampumaradan käyttösäännöt

OHJEITA HÄLVÄLÄN RATOJEN KÄYTÖSTÄ

1 YLEISTÄ

Ampumaratojen käyttäjillä ja kilpailuihin osallistujilla on oltava ampumaharrastuksen kattava vakuutus/toimintaturva, esimerkiksi Reserviläisliiton toimintaturva: https://www.reservilaisliitto.fi/jasenille/toimintaturva/ tai SAL-lisenssi. Tutustumisluontoisissa tapahtumissa toimintaturvaa ei edellytetä.

Hälvälän luotiradoille tulija ilmoittautuu valvojalle aina radalle tullessaan ja sieltä poistuttaessa. Tulija esittää HAUKin jäsenkortin, jonka perusteella valvoja kirjaa tulijan ”sisään” ATK- järjestelmään. Henkilön poistuessa radalta, kirjataan henkilö ”ulos” sekä merkitään laukausmäärät ratakohtaisesti. Valvoja varmistaa tulijan henkilöllisyyden tarvittaessa ajokortista/vast.

Ampumahiihtäjät joilla on vuosikortti, eivät ilmoittaudu valvojalle kun on järjestetyt harjoitukset. Harjoituksen pitäjä vastaa siitä, että harjoituksen jälkeen ampumahiihdon laukausmäärät kirjataan ATK- järjestelmään. Mikäli henkilöllä ei ole vuosikorttia ja kortin voimassaolo muodostuu yksittäisistä päivämaksuista, ilmoittautuu hän normaalisti valvojalle. Lisäksi ampumahiihtäjä ilmoittautuu valvojalle jos hän käy itsenäisesti harjoittelemassa.

Hälvälän ampumaratojen käyttö on mahdollista virka-aikana vain ampumaradan hoitajan luvalla. Ennen radalle menoa on kirjauduttava HAUK:n järjestelmään valvontakopilla ja sen jälkeen ilmoittaudutaan ampumaradan hoitajalle. Radalta poistuttaessa kirjaudutaan HAUK:n järjestelmään ja merkitään laukausmäärät.
Ampumaradan hoitajan tavoittaa hänen toimistostaan (aidattu rakennus) tai puhelimitse 0299 442768.

2 KUN RADALLA EI OLE VALVOJAA

  • Seura / yksittäiset henkilöt käyvät ampumaradalla seuran omilla avaimilla. Puomi on aina suljettava lukolla.
  • Järjestetyllä ampumatapahtumalla on oltava johtaja, joka vastaa turvallisuudesta ja ratamaksujen tilittämisestä kootusti sekä laukausmäärien kirjaamisesta ATK-järjestelmään tai tarvittaessa ilmoittamalla laukausmäärät HAUKin sähköpostiosoitteeseen: admin@haukry.fi
  • Yksittäiset henkilöt vastaavat itse ratamaksuista ja laukausmäärien kirjaamisesta järjestelmään.
  • Ratamaksu (päiväkohtainen) veloitetaan aina automaattisesti kun henkilö kirjautuu järjestelmään pl. kun henkilöllä on vuosikortti tai kesäkausikortti ja on kesäkausi. Järjestelmä ilmoittaa myös onko kortti voimassa vai ei (käyttömaksu maksettu).
  • PV:n ratojen osalta on hyvä varmistaa kalenterista, että rata on käytettävissä.   

3 AMMUNTA ON KIELLETTY

Ammunta on kielletty juhlapyhinä, joulu- ja juhannusaattona sekä pääsiäislauantaina. Hälvälän johtosäännön mukaisesti edellä mainituista ampuma-ajoista voidaan poiketa PSPR:n koulutussektorin luvalla. Poikkeavista ampuma-ajoista luvan hakijana toimii HAUK ry.

4 RATAVARAUKSET

Ratavarauksia voi tehdä itse HAUKin kotisivujen kautta kohdasta KALENTERI. Ratavaraukset koskevat ns. pieniä kilpailuja, joita ovat esim. sarjakilpailut, seuran mestaruuskilpailut yms. Kun kyseessä on isommat kilpailut jotka kestävät 1 – 2 päivää, lähetetään hakemus osoitteeseen admin@haukry.fi

Kalenterivaraukset, jotka koskevat PV:n ratoja on huomioitava, että PV on aina etusijainen. Mikäli kyse on isommasta tapahtumasta, varmista sähköpostilla: admin@haukry.fi ajankohdan tilanne. HAUKin kalenteri ei ole PV:n kalenterin kanssa reaaliajassa.